برزنگک؛ غذای سنتی استان خوزستان که بیش از یک قرن قدمت دارد

  • Saman
  • 101 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • شنبه 05 فروردین 1402

چند بار پیش آمده که در سفر به یکی از استان های ایران، غذای جدیدی را امتحان کنید و از چشیدن طعمی جدید که به ذائقه شما هم می خورد لذت برده باشید؟ غذاهای سنتی هر شهر و استان، در میان اهالی آن شهرها جایگاه ویژه دارد، اما می تواند محبوبیتی فراگیر داشته باشد. بَرزُنگَک غذای سنتی مردم شهرستان بهبهان در استان خوزستان است. بیشتر از ۱ قرن است که برزنگک بخش جدایی ناپذیر سفره های مردم این استان بوده است.

مواد غذایی برای این غذای خوشمزه که بیشتر برای صبحانه مصرف می‌شود، شیره خرما، حبوبات، گندم، پیاز و گوشت است. از آنجایی که مواد به کار رفته در این غذای دلچسب، خواص بسیاری نیز دارد، مصرف آن برای همه سنین به ویژه کودکان توصیه می‌شود.

خواص برزنگک

برزنگک از منابع خوب فیبرهای غذایی تشکیل شده و در پیشگیری از یبوست و سرطان های روده بزرگ بسیار مفید است. اما افرادی که مبتلا به چربی خون بالا و ناراحتی های عروقی هستند باید در مصرف آن ملاحظه نمایند.

طرز تهیه 

مواد لازم:
پیاز متوسط: ۱ عدد
شکر و سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
لپه و کشمش و گندم حلیم: هر کدام نصف پیمانه
گوشت: ۱۲۰ گرم
دنبه: ۴۰ گرم

دستور پخت:

گندم و کشمش و لپه و گوشت و دنبه را با پیاز و نمک و ادویه مخلوط کرده و به آن مقداری آب اضافه نموده و اجازه میدهیم به جوش آید. شکر و سرکه را افزوده و حرارت شعله را کم میکنیم تا مواد خوب پخته شود. این غذا در خوزستان به عنوان صبحانه سرو می شود.

ارسال دیدگاه

wave
کد امنیتی رفرش

مطالب مرتبط

سلامت روان در دنیای مدرن: چالش‌ها و راهکارها

  • سه شنبه 02 اردیبهشت 1404
  • 19 بازدید
سلامت روان در دنیای مدرن: چالش‌ها و راهکارها
هوش مصنوعی مولد: آینده‌ای که در دستان ماشین‌هاست
۴ نوع پیری پوست و راهنمای کامل انتخاب روتین مراقبتی مناسب برای هرکدام

چرا مشکلات کامپیوتری به طور رایج پیش می‌آیند؟

  • چهارشنبه 27 فروردین 1404
  • 25 بازدید
چرا مشکلات کامپیوتری به طور رایج پیش می‌آیند؟
۱۲ باور رایج درباره گربه‌ها که کاملاً نادرست هستند
ESC را فشار دهید تا بسته شود